Maison pour tous - Chelieu - 38

Chélieu - 38


Community Hall

Mission
Entire mission
Client
Mairie de Chélieu
Surface Area
250 m² (SHON)
Budget Envelope
380 000 € H.T.
Year
2015
Energy Performance
RT 2012
Status
Completed

Overall Objective

The new community hall has replaced an old one that was no longer compatible with local needs and recent national security regulations.

ts location, near an existing parking lot and a church, renders it a coherent addition to the village centre with sufficient space for optimal building orientation.

Our first priority was to propose a building of contemporary design which would readily integrate into its environment. For example, the north-east and south-east facades are treated in a more traditional way with small stone cladding and a classic low- gabled roof with few openings to limit possible noise inconvenience for nearby residents.

 

The south-east and south-west façades and the patio are more contemporary in style with a flat roof harbouring greenery and wide windows bestowing the status of a modern public building to the community hall.