Mens - 38


Childcare Centre

Mission
Entire mission
Client
Communauté de Communes du Trièves
Surface Area
480 m² (SHON)
Budget Envelope
655 000 € H.T.
Year
2015
Energy Performance
BBC (low energy building)
Status
Completed

Overall Objective

Major renovation of the existing structure was undertaken and two extensions were added to the building.

Description

The extension to the North-East includes a new stairway, an elevator for people of reduced mobility, and a new entrance providing access to the first floor. The extension on the South-West façade with a flat roof houses an activity room for infants. The main entrance to the Childcare Centre is on the ground-floor on the south-west facade. A former car park was displaced to make room for a pedestrian lane.

Soft colours (off-white, light grey, light brown, cherry wood stain) were chosen for the outside and use of native woods received priority. The building is connected up to the wood-fired district heating plant.