Taninges - 74


Technical Service Buildings

Mission
Entire mission (buildings)
Client
Communauté de Communes des Montagnes du Giffre
Surface Area
310 m² (SHON)
Budget Envelope
950 000 € H.T.
Year
2016
Energy Performance
RT 2012
Status
Currently underway

Overall Objective

Construction of a new buildings with offices, a meeting room, an archive room and cloakrooms for the staff of the Waste Management Department of the CCCB, Taninges.

Description

The building is resolutely contemporary, yet follows in a modern way the traditional size codes of the region.

Corten steel covers the walls and gables of the building. The use of this material echoes the mission of the waste management department.

A skylight running the length of the roof opens to the south west bringing indirect light to the mezzanine and the main circulation area below it.